DENKLİK İŞLEMLERİ

21.02.2018 7757

Milli Eğitim Bakanlığı Önceki öğrenmelerin tanınması, denklik ve ölçme değerlendirme işlemleri ile ilgili usul ve esaslara ilişkin yönerge yayınlandı. Bu yönergeye göre belli şartları sağlamış kişiler kalfalık veya ustalık belgesi alabileceklerdir. Başvurular bazı evraklar ile birlikte Mesleki Eğitim Merkezlerine yapılacaktır. Gerekli bilgiyi almak için aşağıdaki şartları sağlayan kalfalık ya da ustalık adaylarını kurumumuza bekleriz.

Başvuru İçin Gerekli Şartlar:

1- 22 yaşını doldurmuş olmak

2- İlköğretim okulu mezunu veya ortaokul/imam hatip ortaokulu öğrenimini tamamlamış olmak

3- İlkokul mezunları için ilkokulu 1996-1997 yılından önce bitirmiş olmak

4- Kalfalık adayları için ilgili meslek dalında en az 1 gün sigortalı çalışmış olmak

5- Ustalık adayları için ilgili meslek dalında en az 5 yıl sigortalı çalışmış olmak

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

1-   Öğrenim belgesi aslı veya onaylı örneği ile bir adet fotokopisi (*)

2-   Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartı aslı ve fotokopisi (*)

3-   Bir adet vesikalık fotoğraf

4-   Başvuruya esas kanıt dökümanlar